Vapaa-ajankengät

3 286 osumaa

Vapaa-ajan kengät – mittava kenkäkategoria

Vapaa-ajan kenkä on laaja nimike, joka pitää sisällään lähes kaikki ne kenkävaihtoehdot, jotka voimme ikinä päivittäin jalkaamme valita. Olipa sitten kyseessä tohvelit, tennarit, vaelluskengät tai sandaalit, ne kaikki käsitetään vapaa-ajan jalkineiksi, jotka omalta osaltaan helpottavat arkeamme tarjoten kuhunkin hetkeen jaloille sopivimman vaihtoehdon. Koska vapaa-ajan aktiviteetteja on olemassa monenlaisia ja ihmisillä on eri tarpeita vapaa-ajan jalkineita koskien, niiden valikoima on verrattain hyvin laaja. Hyvä niin, sillä laajan vapaa-ajan jalkineiden tarjonnan ansiosta jokainen löytää aina takuuvarmasti jalkoihinsa juuri omiin tarpeisiinsa sopivat ja käyttötarkoituksiaan parhaimmin palvelevat kengät. Nykyisin muoti ja trendit ulottuvat myös vapaa-ajan jalkineisiin ja tämän ominaisuuden ansiosta tätä nykyä myös vapaa-aikaan voi saada jalkoihinsa erittäin tyylikkäät ja muodikkaat kengät.

Vapaa-ajan kenkien historia

Teollistumisen myötä ylemmät yhteiskuntaluokat kokivat vapaa-ajan kengät tarpeellisiksi tiettyihin vapaa-ajan aktiviteetteihinsa. Siihen asti vapaa-aikaan ei ollut luotu sen kummemmin erikseen kenkiä, vaan kengät suunniteltiin yleensä pelkästään kulkemista varten, ilman tiettyihin aktiviteetteihin suuntautumista. Suurelle yleisölle vapaa-ajan kengät ovat tulleet tutuiksi vasta paljon myöhemmin, kun alettiin valmistaa kenkiä eri urheilulajeihin sekä vaellukseen sopien. Lisäksi vapaa-ajan kenkiin lukeutuvat hienot, juhlavat kengät, joita voi käyttää niin juhlissa kuin muissakin iloisissa tilaisuuksissa. 1900-luvun aikana myös muoti tuli kehiin kenkävalinnoissa. Enää kenkiä ei valita pelkästään sen mukaan, mihin käyttötarkoitukseen ne sopivat, vaan myös niiden tyylin ja ulkonäön perusteella. Tätä nykyä ajatellaan, sopivatko kengät juuri omaan tyyliin, olipa sitten kyseessä urheiluun, juhlaan tai muuhun vapaa-aikaan tarkoitetut jalkineet.

Vapaa-ajan kenkien hoito

Yleisesti voidaan sanoa, että kengät kannattaa kyllästää ennen niiden käyttöönottoa. Tämä koskee myös tohveleita ja sandaaleja. Mutta miksi? Kyllästäminen suojaa ensinnäkin kenkien materiaalia lialta ja kosteudelta ja toiseksikin liialta kulumiselta. Mikäli kenkä on varustettu vedenpitävin ominaisuuksin, kyllästys parantaa myös näitä ominaisuuksia kengässä. Vapaa-ajan kenkiä valmistetaan useista eri materiaaleista ja on tärkeää, että valitset juuri valitsemasi kenkämallin materiaalille sopivan hoitotuotteen. Hoitotuotteen pakkauksesta löytyvä käyttöohje kannattaa lukea läpi huolella. Näin toimittaessa varmistat kengälle myöskin pitkäkestoisen tyylikkyyden ja pidennetyn käyttöiän.

Brandos täynnä toinen toistaan upeampia vapaa-ajan kenkiä

Meiltä löydät koko vapaa-ajan kenkien kategorian, joka ulottuu aina tohveleista tennareihin ja korkokenkiin. Panostamme valikoimaamme valikoituvissa kengissä tunnettuihin merkkeihin ja ennen kaikkea kunnon laatuun, jotta voit löytää valikoimastamme jalkaasi pitkään kestävät ja laadukkaat luottoystävät. Mitenpä olisi, jos hankkisit jalkoihisi vaikkapa pehmoiset tohvelit ruotsalaiselta tuotemerkiltä Shepherd? Entäpä vaihtoehtoisesti raikkaan sporttiset tennarit tuotemerkiltä Nike? Löydät vapaa-ajan kenkäsi meiltä riippumatta siitä, mihin vapaa-ajan tarkoitukseen niitä etsit.
Sivu 1 / 55

3286 osumaa