×
Suosikki on lisätty
Noin, nyt kengät löytyvät suosikeista :)
×
05.04.2020: Kotitoimitukset jatkuvat normaalisti, 1-4 työpäivää
OUTLET30-70%

Miehetkengät

1 368 osumaa
Sivu 1 / 23

Tämän päivän muodikkaat miesten kengät

Aikaisemmin miesten kengät valmistettiin lähinnä johonkin tiettyyn tilanteeseen sopivuutta silmällä pitäen. 1900-luvun lopusta lähtien ja ennen kaikkea 2000-luvun aikana muodikkaiden miesten kenkien markkinat ovat kasvaneet hurjasti ja tänä päivänä myös miehet hakevat kengiltään trendejä ja tiettyjä tyylejä. Myös miehet voivat tänä päivänä valita jalkoihinsa erilaiset kengät eri tilanteita ja tilaisuuksia varten ilman, että yhden kenkämallin täytyisi taipua mahdollisimman moneen, kuten ennen oli tapana. Nykyisin on aivan normaalia, että naisten lisäksi myös miehet etsivät vaatekaapistaan jokaiseen asuunsa sopivat jalkineet ilman, että joutuisivat tekemään jatkuvasti kompromisseja menneiden vuosisatojen miehille ominaisella tavalla. Ja mikäpä olisikaan sen kätevämpää ja tyylikkäämpää, kuin viimeistellä asunsa juuri siihen sopivilla kengillä.

Miesten kenkien moninainen historia

Miesten kenkiä valmistettaessa aiemmin keskityttiin usein ennen kaikkea niiden käyttötarkoitukseen. Esimerkiksi tänä päivänä hyvin suositut Dr. Martensin kengät kehitettiin alun perin työkengiksi ja työkenkinä niitä aluksi käytettiinkin, kunnes huomattiin, että nämä teräskärkiset, vahvasta nahasta valmistetut jalkineet sopivat erinomaisesti myös vapaa-aikaan. Miesten kenkien historiassa jalkineita ei siis valmistettu koskaan niiden ulkonäköä, tyyliä tai trendejä silmällä pitäen, vaan fokuksessa oli poikkeuksetta kenkien toiminnallisuus niille suunnitellussa ympäristössä ja tarkoituksessa. Jodhpur-kengät ja Chelsea-bootsit puolestaan suunniteltiin alun perin ratsastuskengiksi ainoastaan tätä käyttötarkoitusta varten. Tänä päivänä kyseiset kenkämallit ovat erittäin muodikkaita ja trendikkäitä jalkineita, jotka seuraavat muodin viimeisimpiä suuntauksia ja joita käytetään niin arjessa kuin juhlassakin. Historian kehityksessä miesten kengissä ollaan myös tultu nykyiseen mielenkiintoiseen pisteeseen, kun myöskin naiset voivat usein käyttää miesten kenkämalleja, kun taas tilanne on todella harvinainen toisin päin. 1600-luvulta 1800-luvulle miehet käyttivät usein korkokenkiä, joten tuolloin tilanne oli päinvastainen. Usein puhutaan unisex-muodista, kun kenkämalli sopii sekä miehelle että naiselle. Jää nähtäväksi, miten jännittävillä tavoilla ja moninaisiin suuntiin miesten kenkämuoti tulee vielä ajan saatossa kehittymään. On kuitenkin varmaa, että miehet ja kengät ovat erottamaton parivaljakko!

Miesten kenkien hoitaminen

Kuten muutkin jalkineet, myös miesten kengät pysyvät sitä tyylikkäämpinä ja kestävämpinä, mitä huolellisemmin niitä hoidetaan. Kenkien oikeaoppinen hoitaminen on tärkeää myöskin niille tarkoitettujen toimintojen ylläpitämiseksi ja säilyttämiseksi. Esimerkiksi nahkakenkien nahka saattaa kuivua, mikäli sitä ei rasvata nahalle sopivin hoitoainein silloin tällöin. Kengät on myös hyvä puhdistaa aika ajoin, jotta lika ei pääse imeytymään niihin ja vahingoittamaan kengän pintaa. Useimpien kenkien pinnan voi puhdistaa kostealla liinalla tai kenkäharjalla, materiaalista riippuen. Jo tällä keinolla kengät ilahduttavat pitkään, parhaimmillaan laadukkaat kengät voivat kestää jopa vuosikymmenestä toiseen.

Tämän päivän tennarimuoti on miesten kenkämuotia parhaimmillaan

Tänä päivänä erityisesti tennarit ovat keskeisessä asemassa miesten kenkämuodista puhuttaessa. Esimerkiksi tuotemerkit nimeltä Nike ja adidas ovat saaneet tennareiden trendit aivan uusiin ulottuvuuksiinsa esimerkiksi sellaisilla suosikkimalleillaan, kuten NikeAir ja adidas Superstar. Nämä ovat tennareita, jotka tunnetaan kaikkialla ympäri maailman!

Näytä Lisää...Piilota...

1368 osumaa