Kumisaappaat

688 osumaa

Kumisaappaat - käytännöllistä trendikkyyttä

Mikäpä olisikaan parempi tapa suojata jalkansa sateisena päivänä kuin kumisaappaat? Ne sopivat jalkaan mainiosti myös sienten poimintaretkelle ja muutenkin metsään silloinkin, kun ulkona ei sada. Kumisaappaat suojaavat metsässä jalkoja muultakin kuin kosteudelta, kuten vaikkapa oksilta ja korkealta kasvustolta. Tätä nykyä kaikkein parasta on, että voit myös vaatia kumisaappailtasi tyylikkyyttä. Kumisaappaat suunnitellaan yhä useammin viimeisempien trendien mukaisiksi ja sovitat ne sulavasti yhteen myös parempien vaatteidesi kanssa. Nykyisin kumisaappaiden valikoima on lisäksi erittäin laaja ja tarjoaa jokaiseen makuun jotakin useilla eri malleilla ja väreillä. Markkinoilta löytyy kaikkea mahdollista klassisista purjehdussaappaista aina neonvärisiin kumisaappaisiin ja kaikkea siltä väliltä. Vielä vuosikymmen takaperin ei olisi voitu uskoakaan, kuinka trendikäs jalkine käytännöllisestä kumisaappaasta vielä tuleekaan: nykyisin sadepäivänäkään ei harmita, sillä kaupungin keskustaan voi lähteä yhdistäen tyylikkäät lempivaatteensa yhtä tyylikkäisiin kumisaappaisiin. Brandosilta löydät mieluisat kumisaappaat jokaisen naisen, miehen ja lapsen omaan makuun sopien.

Englantilaisesta sotilasmallista vaaleanpunaisiin designsaappaisiin

Kumisaappaat saivat alkunsa Englannin armeijasta, joka kehitti 1800-luvulla kosteutta torjuvan saappaan. Tämä jalkine oli nimeltään Wellington-saapas, joka valmistettiin alun perin vasikannahasta. Raakakumi ja niin sanottu kumin vulkanisointi keksittiin 1800-luvun puolivälissä. Tämän seurauksena jotkut valmistajat huomasivat alkaa valmistaa Wellington-saappaita kumista ja niiden suosio oli heti äärimmäisen suuri. Alunperin kumisaappaita pidettiin lähinnä työkenkinä, mutta hyvin pian niitä alkoi näkymään vapaa-ajan käytännöllisinä jalkineina. Tätä nykyä kumisaappaiden kirjo on valtava ja niitä löytää klassisen mustista ja vihreistä malleista aina kukallisiin ja pilkullisiin saapasmalleihin sekä vaaleanpunaisiin ja muihin herkullisen sävyisiin designsaappaisiin.

Kumisaappaiden hoitaminen

Kun kumisaappaita ei käytetä, ne on hyvä säilyttää kuivassa ja pimeässä. Siten niiden ominaisuudet ovat hyvin suojassa valolta ja kosteudelta, minkä ansiosta saappaat kestävät käytössä ehdottomasti paremmin ja pidempään. Voit puhdistaa kumisaappaasi käytön jälkeen helposti ja näppärästi huuhtelemalla ne ulkopuolelta sekä kuivaamalla saappaiden pinnan hyvin liinan avulla. Mikäli saappaissa on irrotettavat pohjalliset, myös ne kannattaa tuulettaa silloin tällöin saappaiden raikkauden varmistamiseksi. Mikäli saappaiden sisään pääsee kosteutta, kannattaa ne heti jalasta riisumisen jälkeen täyttää sanomalehtipaperilla, joka imee tehokkaasti liian kosteuden itseensä.

Kumisaappaiden huikea vallankumous

Viimeisten vuosikymmenten aikana kumisaappaat ovat läpikäyneet todellisen vallankumouksen. Kun alun alkaen kumisaappaan keskeisimpänä osana olivat erilaiset toiminnot, tänä päivänä ne toimivat muodin tiennäyttäjinä. Mökkireissun kruunaavat ihastuttavan kukalliset kumisaappaat, kun taas kirkkaanpunaiset saappaat piristävät mukavasti sateisen päivän mielialaa ja tyylikkään mustat, koristesoljilla varustetut saappaat puolestaan säilyttävät asusi tyylikkyyden ja voit huoletta suunnata kaupungille tuntien samalla olevasi hyvin ja muodikkaasti puettuna päästä varpaisiin. Meiltä löydät kumisaappaita kaikissa mahdollisissa malleissa ja väriyhdistelmissä sekä myös klassiset ruotsalaiset Tretorn-saappaat ja erittäin muodikkaat, mustat Hunter-kumisaappaat.
Sivu 1 / 12

688 osumaa