×
Suosikki on lisätty
Noin, nyt kengät löytyvät suosikeista :)
×
21.10.2020: Kotitoimitukset jatkuvat normaalisti, 1-4 työpäivää
OUTLET30-70%

Kengät Netistä

224 osumaa
Sivu 1 / 4

PUMA ? yksi suurimmista urheilumerkeistä maailmassa

Puma on yksi maailman suurimmista ja tunnetuimmista urheilumerkeistä. Merkin valikoimiin kuuluvat monenlaiset vapaa-ajan kengät, kuten esimerkiksi jalkapallo- ja juoksukengät, tennarit, sandaalit ja saappaat. Suunnitellessaan kenkiä Puma tekee yhteistyötä monen tunnetun nimen ja merkin kanssa. Näitä ovat esimerkiksi Alexander McQueen, Rudolf Dassler, Ferrari, BMW ja Mihara.

Puman värikäs historia

Puman perusti toisen maailman sodan jälkeen saksalainen Rudolf Dassler. Alunperin yrityksen nimi oli Ruda, mutta myöhemmin nimeksi vaihdettiin Puma. Rudolf Dassler oli Adi Dasslerin veli, joka taholtaan perusti maailman kuulun urheilumerkin Adidaksen. Tämä aiheutti kovasti kiistoja perheen sisällä. Huhymylly veljesten kilpailusta pyöri kovana tuohon aikaan, sillä aikaisemmin he olivat molemmat työskennelleet menestyksekkäästi kenkätehtaassa nimeltä Gebrüder Dassler Schuhfabrik.Puman ensimmäinen kenkämalli oli nimeltään Atom. Menestys Puman kotiseudulla Länsi-Saksassa oli hurja ja esimerkiksi monet jalkapallon maajoukkuepelaajat alkoivat käyttämään Puman kenkiä. Vuonna 1958 Puma lanseerasi tänä päivänäkin tunnetun logonsa. Merkin suosio vain kasvoi ja esimerkiksi monet olympiakilpailijat käyttivät merkin kenkiä. 1960-luvulla Puma alkoi markkinoida Amerikassa ja haastoi samalla maassa hyvin menestyneen Adidaksen. Puma yritti valloittaa USA:n markkinoita sponsoroimalla maan jalkapallon pelaajia, kuten kuuluisaa Joe Namathia. Samaan aikaan Puma solmi sponsorointisopimuksen menestyvän jalkapallon pelaajan Pelén kanssa, joka antoi nimensä yhdelle Puman kenkämalleista.

Puma ? jalkapallon suuri sponsori

Monivaiheisen historiansa aikana on Puma ollut muutaman kerran lähellä konkurssia. Viime vuosina Puma on kuitenkin noussut vahvasti markkinoilla. Erityisesti merkin 70-luvun retromallit ovat olleet suosittuja ympäri maailman. Huolimatta merkin teknisistä huippumalleista, ovat klassiset tennarit olleet myydyimpiä malleja. Retromallien lisäksi merkki on panostanut viime aikoina uudelleen jalkapallokenkiin ja ?vaatteisiin. Jalkapallon MM-kisoissa vuonna 2006 Puma sponsoroi esimerkiksi viittä afrikkalaista maajoukkuetta sekä Italiaa, joka voitti mestaruuden. Myös monet Euroopan liigassa pelaavat jalkapallojoukkueet ovat Puman sponsoroimia.

Näytä Lisää...Piilota...

224 osumaa